Има енергия и желание хората да се включат във всичките

...
 Има енергия и желание хората да се включат във всичките
Коментари Харесай

Ченчев: Таванът на цените е доказана европейска мярка, ще помогне на семействата и икономиката

 izbori_2023_v1_014

 

„ Има сила и предпочитание хората да се включат във всичките начинания, които организираме, както и в двете подписки – едната за Паметника на Съветската войска, а другата – за джендър идеологията, за които събрахме над 50 хиляди подписа. Става въпрос за българските деца и аз съм сигурен, че българите ще се подпишат в съвсем цялостен състав “.

Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в София - област Иван Ченчев в ефира на Nova News.

В предаването „ Твоят ден “ социалистът сподели още, че Българска социалистическа партия към този момент получава сигнали за джендър клубове в учебните заведения, а по отношение на самодейността на Българска социалистическа партия за отбрана на паметниците добави: „ Не може в цивилизована страна да водим война с монументи, българските памет и просвета би трябвало да бъдат съхранявани “.

Според Ченчев, след изборите коалиция ще има: „ Въпросът е в какъв формат. Ние ще решим това след изборите, като ще проведем вътрешнопартийно допитване. Нека не се упреква управлението, че води партията в една или друга посока, в този момент всеки социалист ще каже “, добави той.

„ Най-важното в тези времена на рецесии - военна, политическа, икономическа и социална, да има разговор и държавнически решения. С лидерската среща, която провежда Българска социалистическа партия при приемането на третия мандат, ние показахме такова държавническо отношение. Тогава въобще не ставаше дума за коалиция, а ставаше дума да начертаем национални цели, цели. България сега е в безвремие. След изборите Българска социалистическа партия ще реши първо като партия и по-късно в Народното събрание ще прояви диалогичност “, сподели още Иван Ченчев.

Той съобщи, че партията упорства за налагане на таван на цените за справяне с инфлацията и уточни, че мярката към този момент се ползва в европейските страни, а България към този момент закъснява: „ Европейската комисия преди няколко дни предложи да се постави таван на цените на тока на всичките страни членки. Значи там може. Ние това го приказваме от дълго време, таван на цените ще помогне на стопанската система, на българите. Един уебсайт за сравняване на цените е някаква бутафория, която направи служебното държавно управление “, сподели Ченчев и даде образец с Франция, където държавното управление с питателните вериги над 200 артикули да се продават на цена под 2 евро и посъветва в България да се направи същото.

Той отхвърли изказванията, че цената ще тръгне внезапно нагоре откакто отпадне таванът на цените и даде образец с Испания и Гърция. „ Въпросът е да си спасим жителите, страната има задоволително лостове след това какво да направи. Трябва да се вземат ограничения. Криза има и няма да се излезе елементарно от нея. Плюс това стопанската система страда поради войната, има инфлация, има и надценка. Какво стана с концепцията служебното държавно управление да постави таван на надценката? И това не стана “, сподели социалистът.

Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в София-област уточни нуждата да се гласоподава на идните избори: „ Нека да вървим към една политика на приходи, които да са по-високи в тези рецесии, към една грижа за хората, а не към джендър идеологии, не към еврото в този момент и незабавно, не към побутване на монументи, не към още оръжия за Украйна. Ние сме обществена партия и желаеме във времена на рецесии да се помогне на хората, по тази причина да гласоподават с номер 1 в бюлетината и на машината “, прикани Иван Ченчев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР